OVA MAJKA NE ŽELI DA JOJ SVEKRVA ČUVA DETE: Kada je priznala RAZLOG svi su je OSUDILI, neverica
Majka i beba, Foto: Profimedia

šta vi mislite?

OVA MAJKA NE ŽELI DA JOJ SVEKRVA ČUVA DETE: Kada je priznala RAZLOG svi su je OSUDILI, neverica

Mogli bismo reći da je sasvim prirodno brinuti se o sigurnosti i dobrobiti svog deteta, posebno kada ga se ostavlja s nekim drugim

Objavljeno: 18:31h

Mladim majkama ponekad je teško da ostave dete sa drugom osobom, pa čak i kada se radi o bakama koje jedva čekaju da se iskažu u brizi za unuke. Takav je slučaj i mlade majke koja je u grupi "Mamine tajne" i sama potvrdila sumnju u opravdanost svojih strahova, ali, kaže, jednostavno ne može protiv toga.

"Jesam li jedina koja se ne usuđuje da ostavi dete svekrvi? Svekrva je u pedesetim godinama, dobro se drži, aktivna je i super pokretna. Ali, čini mi se da nije baš previše odgovorna. Opet kažem, čini mi se," piše mlada majka.

"Možda grešim, zapravo 90 posto sam sigurna da grešim, ali tih deset posto imam strah i sumnje, što je možda normalno jer sam prvi put mama. Beba ima sedam meseci i nikad se ne odvajamo jer nemam s kim da je ostavim. Ovdje imam samo svekrvu, ali nedostaje mi poverenje u nju," niže majka.

Svekrva, Svađa, Svekrva i snaja, Snaja, Sukob, Svađanje, Prepirka
foto: Profimedia

"Da bi stvar bila luđa, ona je čuvala tri devojčice od svoje zaove od njihovog rođenja, ali su sada to već velike devojke od osam i šest godina, i pomislim, možda je zaboravila kako se čuvaju bebe. Ona se sa decom, a i sa mojim malim, ponaša skroz okej, ponekad mi deluje malo previše opušteno. Ne pazi kako ga sestričine vuku, pa me i to brine. Da li će taj strah proći?" pita majka koja ne veruje u svekrvine kompetencije kada je reč o čuvanju male dece.

Strah je prirodan, iako nije opravdan

Mogli bismo reći da je sasvim prirodno brinuti se o sigurnosti i dobrobiti svog deteta, posebno kada ga se ostavlja s nekim drugim, pa čak i ako je to svekrva koja ima iskustva s decom. Poverenje se gradi vremenom, a osećaji nesigurnosti i sumnje su sasvim razumljivi, čak i kad su neracionalni i neopravdani. Zbog toga ne bi trebalo ishitreno osuđivati ovu snahu i mladu majku.

Možda bi u ovoj situaciji pomoglo postepeno ostavljanje deteta sa svekrvom na kraće periode, kako bi se i majka i beba navikli na tu situaciju. Tako se majka može uveriti kako svekrva postupa sa detetom i osećati se sigurnije.

"Svekrvu ne bih dala za sto drugih"

"Kad budeš imala troje i više dece, ako budeš, biće ti svejedno kako će ga čuvati, bićeš srećna i za to malo čuvanja kako bi mogla imati vremena za sebe," napisala je učesnica rasprave Dajana. "Ja decu ne bih dala današnjim internet mamama," dodala je Marina.

Vjekoslava pak piše: "Meni je ovo smešno. Imam 50 godina i kad čujem da se dobro drži... pa nema 90 godina." Isto dodaje i Marija: "Kažete da ima 50 godina, još uvek je pokretna i dobro se drži. Kao da ste opisivali 90-godišnjakinju, ženu u dubokoj starosti."

"Mojoj svekrvi je 60 godina, pokretnija je i brža od mene. Kad joj ostavim dete, mirna sam i ne moram se ni sekunde pitati je li gladno, žedno, sigurno. Ja svoju ne bih dala za stotinu drugih. U svemu je za deset," zaključila je Jozefina.

A šta vi mislite o svemu?

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.